Провинциалните здравни министри в Германия призоваха националното правителство да въведе по-строги

...
Провинциалните здравни министри в Германия призоваха националното правителство да въведе по-строги
Коментари Харесай

В Германия зоват за по-строги правила за пристигащите в страната

Провинциалните здравни министри в Германия приканиха националното държавно управление да вкара по-строги правила за хората, идващи от Англия и други страни, където разновидността на ковид " Омикрон " провокира скок на инфектираните, осведоми " Ройтерс ".

На съвещание министрите приканиха Берлин да класифицира Англия и други наранени страни като зони с вирусен вид, което значи, че хората, идващи от страната, ще би трябвало да бъдат под карантина в продължение на две седмици, даже в случай че са имунизирани.

" Разпространението на " Омикрон " в Обединеното кралство е доста явно... Трябва да предотвратим разпространяването допустимо най-дълго и да го забавим колкото е допустимо повече ", се акцентира в изказване на министрите.

Понастоящем Англия е класифицирана в Германия като зона с висок риск, което значи, че пасажерите, които са имунизирани или са се възстановили от COVID-19, не би трябвало да дават тест или карантина.

Неваксинираните пасажери би трябвало да обезпечат тест и да останат под карантина в продължение на най-малко пет дни.

Англия регистрира рекорднен брой инфектирани с COVID-19 през последните три дни, достигайки над 90 000 през вчерашния ден.

Заразените нараснаха внезапно в Германия през октомври и ноември, само че постепенно понижават от декември, като вчера бяха регистрирани 50 968 инфектирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР